dimarts, 7 de juny de 2011

LES FLORS DE BACH MIMANT LES TEVES EMOCIONS

Avui en dia existeixen moltes teràpies naturals enfocades al benestar i al creixement personal, però cap ens mima tant com les Flors de Bach.
El descubridor fou Eduard Bach, bacteriòleg i homeópata, que ja en la seva època va voler mostrar que tot estat de malaltia es deriva d’un desequilibri cos-ànima i no d’un estat patològic causat per factors únicament externs.
Tenim 38 Flors de Bach que ens ajudaran a viure d’una manera més positiva les situacions en les que ens anem trobant al llarg de la nostra vida, 38 flors que ens ajudaran en moments de crisis, en moments d’ansietat, en moments de por, de soledat, d’incertesa, d’inseguretat, de ràbia o de dolor, situacions en que, malauradament, tots ens trobem en un moment donat, perquè això és la vida, el conjunt de vivències que transcorren al llarg del temps, i tot i que la majoria  les sabem portar positivament, algunes a vegades ens desequilibren de tal manera, que ens causen una infelicitat no desitjada que deriva a malalties i símptomes encara menys desitjats. És precisament en aquest moment que les flors ens poden mimar i ajudar a viure aquestes situacions d’una manera diferent, ajudant-nos a coneixe’ns i a sentir-nos millor.
No és en va que molts metges i psicòlegs aconsellen prendre flors de Bach complementàriament al seu tractament, ja que d’aquesta manera actuem a nivell físic i a nivell emocional alhora, i això ens porta a una “curació” més propera, i més tenint en comte que les flors de Bach no interactuen amb cap medicació ni cap tractament halopàtic, donat que actuen a nivell vibracional i no a nivell bioquímic.
Heu de saber que encara que aquí al nostre país, la terapia floral és  força desconeguda, a altres països europeus com França, Anglaterra o Alemània, aquesta teràpia  es practica comuntment en els Hospitals i fins i tot ,en algun cas, entra per la seguretat social i forma part dels serveis que ofereixen les mútues privades.
Personalment, he conegut un metge aquí a Catalunya, que ha estat 5 anys treballant en un hospital d’Alemània on ajudaven a malalts terminals, i als seus familiars, a portar una situació tant dolorosa amb les flors de Bach, i, la veritat,m’agradaria pensar que en un futur no molt llunyà, aquí també tinguem aquesta iniciativa. Tot passa per tenir certa sensibilitat, un bon coneixement de les flors i la seguretat de que el que estem oferint és un bé per qualsevol que ho necessiti, sigui quina sigui la seva condició i la vivència que estigui vivint.
Cada flor identifica un estat emocional diferent, i en conjunt ens proporcionen un benestar físico-emocional, que ens acosta a assolir una miqueta més de la felicitat que tots tant anel.lem i que, la majoria de vegades, no tenim tant lluny com ens pensem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada